CHLEBY RAZOWE

PIEKARNIA CUKIERNIA JANEK

Chleby razowe Chleb graham Chleb wieloziarnisty Chleb ig Chleb orkiszowy

Chleb Graham Pszenny

Ears of wheat and grains on dark wooden background
Bag full of wheat and wheat ears

Wyrabiany wg tradycyjnej firmowej receptury z maki pszennej z pełnego przemiału (graham) z dodatkiem naturalnego zakwasu piekarskiego. Posiada wilgotny miękisz a po jego spożyciu długo utrzymuje się uczucie sytości.

Skład: mąka pszenna graham typ 1850, woda, mąka pszenna typ 750, naturalny zakwas chlebowy, drożdże, sól.

Chleby razowe Chleb graham Chleb wieloziarnisty Chleb ig Chleb orkiszowy

Chleb Razowy Żytni

Ears of wheat and grains on dark wooden background
Bag full of wheat and wheat ears

Wysoce odżywczy chleb z dużą zawartością błonnika. Powstaje z mąki żytniej z pełnego przemiału z dodatkiem zakwasu. Ma wyczuwalny kwaskowaty smak i aromat. Zalecany do regularnego spożywania w celu utrzymania prawidłowej masy ciała.


Skład: mąka żytnia razowa typ 1800, woda, mąka pszenna typ 750, mąka żytnia typ 720, naturalny zakwas chlebowy, drożdże, sól, kminek.

Chleby razowe Chleb graham Chleb wieloziarnisty Chleb ig Chleb orkiszowy

Chleb Słonecznikowy

Ears of wheat and grains on dark wooden background
Bag full of wheat and wheat ears

Chleb słonecznikowy wypiekany jest naturalnymi i tradycyjnymi metodami. To pyszne pieczywo razowe wypiekane z mąki pszennej oraz żytniej ze starannością o najmniejsze szczegóły. Ziarna słonecznika są idealnym dopełnieniem smaku chleba, a także dodają wartości odżywczych. Chleb słonecznikowy jest cennym źródłem błonnika pokarmowego oraz witamin i minerałów. Tego rodzaju pieczywo będzie idealnym dopełnieniem pełnowartościowego śniadania.

Skład: Mąka pszenna,  ziarno słonecznika, ziarno sezamu, soja prażona, siemię lnu, gluten,  słód palony, drożdże , woda, sól

Chleby razowe Chleb graham Chleb wieloziarnisty Chleb ig Chleb orkiszowy
Ears of wheat and grains on dark wooden background
Bag full of wheat and wheat ears

Chleb Wieloziarnisty

Chleb wieloziarnisty to pyszne, ciemne pieczywo dla wielbicieli smaków wzbogaconych różnymi ziarnami. Chleb ma delikatnie twardszą i ciemniejszą skórkę oraz miękki środek z dużą ilością ziaren. Ten rodzaj pieczywa jest niezwykle aromatyczny i ma piękny zapach. Bogata receptura z wysoką zawartością błonnika i cennych witamin oraz minerałów zapewnia organizmowi wiele niezbędnych wartości, wzmacnia odporność i pomaga podnieść poziom energii. 

Skład: Mąka pszenna, mąka żytnia,  słonecznik, sezam,  płatki owsiane , siemię lniane ,  kwas mlekowy, kwas octowy, kwas askorbinowy, słód jęczmienny, słód pszenny, olej roślinny, drożdże,  woda, sól

Chleby razowe Chleb graham Chleb wieloziarnisty Chleb ig Chleb orkiszowy

Chleb JG

Ears of wheat and grains on dark wooden background
Bag full of wheat and wheat ears

Chleb IG to bardzo zdrowa i pełna wartości odżywczych propozycja pieczywa. Dzięki niskiemu indeksowi glikemicznemu doskonale sprawdza się dla osób z cukrzycą oraz insulinoopornością, a także dla wszystkich tych, którym zależy na zgubieniu dodatkowych kilogramów. Odkryj zatem smak pysznego pieczywa, które wzbogaci wiele potraw, a także pozytywnie wpłynie na Twoje zdrowie.

Skład: Mąka pszenna, woda,  nasiona słonecznika, siemię lniane, gluten, nasiona dyni, płatki owsiane, mąka żytnia, drożdże, cukier, pszenny zakwas w proszku, otręby pszenne, sól

Chleby razowe Chleb graham Chleb wieloziarnisty Chleb ig Chleb orkiszowy

Chleb Tygrysi

Ears of wheat and grains on dark wooden background
Bag full of wheat and wheat ears

Chleb tygrysi to pieczywo mieszane, pszenno-żytnie z dodatkiem ziaren siemienia lnianego. Pieczywo to ma charakterystyczną popękaną i kruchą skórkę, natomiast w środku jest puszyste i aksamitne. Idealnie sprawdzi się jako baza do kanapek, nadając im wyrazisty smak.

Skład: Mąka pszenna, mąka żytnia, śruta sojowa , słonecznik, sezam, siemię lniane, mąka ryżowa, woda, drożdże, sól olej rzepakowy.

Chleby razowe Chleb graham Chleb wieloziarnisty Chleb ig Chleb orkiszowy

Chleb Orkiszowy

Ears of wheat and grains on dark wooden background
Bag full of wheat and wheat ears

Chleb orkiszowy wypiekany jest według tradycyjnych receptur opracowywanych przez naszych piekarzy. Jest to pieczywo z dodatkiem mąki orkiszowej, dzięki czemu ma aromatyczny i niecodzienny smak. Chleb ma chrupiącą skórkę, opruszoną delikatnie mąką i puszysty, lekko wilgotny środek. Doskonale komponuje się ze słonymi i słodkimi dodatkami.

Skład: Mąka (pszenna, żytnia, pełnoziarnista mąka orkiszowa) , woda, siemię lniane, ziarno słonecznika, drożdże, sól, mąka żytnia razowa, mąka sojowa, ekstrakt grochu, słodka serwatka w proszku

Chleby razowe Chleb graham Chleb wieloziarnisty Chleb ig Chleb orkiszowy

Chleb Pełny Kłos

Ears of wheat and grains on dark wooden background
Bag full of wheat and wheat ears

Nasz chleb z pełnym ziarnem jest polecany szczególnie tym, którzy poszukują sycącego, smacznego i aromatycznego pieczywa. Przy wypieku tego rodzaju chleba bazujemy tylko na naturalnych składnikach najwyższej jakości, dzięki czemu smak pieczywa jest jeszcze lepszy. Chleb pełne ziarno jest bardzo zdrową alternatywą dla klasycznego pieczywa.

Skład: Mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik, siemię lniane, kwas chlebowy, słód jęczmienny, woda, drożdże, sól.