PIEKARNIA CUKIERNIA JANEK
Powstaje według sprawdzonej firmowej receptury, na bazie mieszaniny mąki pszennej i żytniej, z dodatkiem naturalnego zakwasu chlebowego. Najlepsze naturalne składniki, wielogodzinna fermentacja rozczynu i prawidłowe pieczenie nadają mu niepowtarzalny smak i pozwalają utrzymać długo świeżość. Posiada wilgotną fakturę miękiszu i chrupiącą skórkę. Chleb produkowany na naturalnym zakwasie żytnim jest nieodzownym składnikiem diety człowieka.
Skład: mąka pszenna typ 750, woda, mąka żytnia typ 720, naturalny zakwas chlebowy, drożdże, sól
Chlebek na gulasz wypiekany jest z mąki pszennej. Ten rodzaj chleba idealnie sprawdzi się jako alternatywa do podania gulaszu, zupy typu żurek czy barszcz. Skórka jest gruba i chrupiąca dzięki czemu chleb nie przecieknie i będzie idealnym zamiennikiem tradycyjnych talerzy lub misek. Dodatkowo tak zaserwowane danie wygląda pięknie i efektownie! Chcesz zachwycić swoich bliskich? Zapraszamy do nas po chlebek na gulasz!
Skład: Mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas chlebowy, woda drożdże, sól, kminek
Chleb tostowy pszenny wypiekany jest na bazie naturalnego zakwasu pszennego, co jest zasługą tego, iż chleb pozostaje dłużej świeży i aromatyczny. Nasz chleb pszenny idealnie komponuje się ze słonymi dodatkami typu: wędlina czy ser, jak również słodkimi typu: dżem czy owoce. Chleb ten świetnie smakuje zarówno na ciepło w formie grzanek czy tostów, jak również na zimno. Jest pożywną bazą każdego śniadania, lunchu, kolacji czy przekąski.
Skład: Drożdże piekarnicze, mąka pszenna, sól spożywcza , woda
Przedstawiamy Ci pyszną, delikatną i pachnącą świeżym pieczywem wekę pszenną. Weka ma lekką konsystencję i delikatny smak, jest wyrośnięta oraz puszysta. Jest to lekkostrawny rodzaj pieczywa, który zawiera mało błonnika, dzięki czemu jest polecany dzieciom, osobom o szczególnych zaleceniach dietetycznych oraz osobom z problemami żołądkowymi. Weka jest idealną bazą do każdego śniadania, kolacji czy innych przekąsek.
Skład: Drożdże piekarnicze, mąka pszenna, sól spożywcza, woda
Tradycyjny chleb z mąki pszennej tworzony na naturalnym zakwasie. Posiada lekko wypieczoną skórkę i aksamitne, puszyste wnętrze. Pieczywo to jest bardzo dobrze wyrośnięte i ma delikatnie chrupiącą skórkę, dzięki czemu wręcz rozpływa się w ustach. Świetnie komponuje się ze słonymi dodatkami jako klasyczna kanapka, ale również pozostaje pyszny w słodkich połączeniach.
Skład: Drożdże piekarnicze, mąka pszenna, sól spożywcza , woda
Produkowany jest tradycyjną rzemieślniczą metodą z przewagą mąki żytniej na naturalnym zakwasie uzyskanym metodą wielofazowej fermentacji. Wypiekany w piecu z kamiennym trzonem. Jest bogatym źródłem magnezu oraz witamin z grupy B, dzięki czemu na dobry wpływ na układ pokarmowy. Nasz chleb żytni na naturalnym zakwasie ma niski indeks glikemiczny, poprzez co zawarte w nim węglowodany są etapowo uwalniane do krwi. Chleb żytni posiada chrupiącą skórkę i jest miękki oraz puszysty w środku.
Skład: Mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik, słód żytni z kiełkami, słód jęczmienny, woda, drożdże, sól.
Zawdzięcza swoja nazwę okrągłemu kształtowi z widoczną na wierzchu strukturą przypominającą piłkę. Produkowany jest tradycyjną metodą na zaczynie piekarskim i na naturalnym zakwasie uzyskanym metodą wielofazowej fermentacji. Wypiekany na łopacie w piecu z kamiennym trzonem. Chleb ten upodobali sobie nie tylko miłośnicy futbolu.
Wytwarzany tradycyjnie, odrabiany ręcznie z mąki pszennej i żytniej, na naturalnym zakwasie uzyskanym metodą wielofazowej fermentacji. Wypiekany na łopacie w piecu z kamiennym trzonem. Długotrwałość procesu przygotowania ciasta i rozczynu piekarskiego czyni ten chleb wyjątkowym. Chleb produkowany na naturalnym zakwasie żytnim jest nieodzownym składnikiem diety człowieka.
Naturalny lekki chlebek przygotowany z mąki pszennej z dodatkiem płatków ziemniaczanych na bazie drożdży i wody. Charakteryzuje go delikatność miękiszu i przepyszny, domowy smak. Chleb wypiekany jest według tradycyjnej receptury i dla każdego kto go skosztuje będzie swego rodzaju powrotem do dzieciństwa, kiedy to babcia wypiekała pyszne, pachnące w całym domu i gorące pieczywo. Czy można się temu oprzeć?