CHLEBY POWSZEDNIE

PIEKARNIA CUKIERNIA JANEK

Chleby powszednie Chleb pszenny Chleb pszenny na zakwasie Chleb żytni na zakwasie Chleb domowy

Chleb Szarowski

Ears of wheat and grains on dark wooden background
Bag full of wheat and wheat ears

Powstaje według sprawdzonej firmowej receptury, na bazie mieszaniny mąki pszennej i żytniej, z dodatkiem naturalnego zakwasu chlebowego. Najlepsze naturalne składniki, wielogodzinna fermentacja rozczynu i prawidłowe pieczenie nadają mu niepowtarzalny smak i pozwalają utrzymać długo świeżość. Posiada wilgotną fakturę miękiszu i chrupiącą skórkę. Chleb produkowany na naturalnym zakwasie żytnim jest nieodzownym składnikiem diety człowieka.

Skład: mąka pszenna typ 750, woda, mąka żytnia typ 720, naturalny zakwas chlebowy, drożdże, sól

Chleby powszednie Chleb pszenny Chleb pszenny na zakwasie Chleb żytni na zakwasie Chleb domowy

Chlebek na Gulasz

Ears of wheat and grains on dark wooden background
Bag full of wheat and wheat ears

Chlebek na gulasz wypiekany jest z mąki pszennej. Ten rodzaj chleba idealnie sprawdzi się jako alternatywa do podania gulaszu, zupy typu żurek czy barszcz. Skórka jest gruba i chrupiąca dzięki czemu chleb nie przecieknie i będzie idealnym zamiennikiem tradycyjnych talerzy lub misek. Dodatkowo tak zaserwowane danie wygląda pięknie i efektownie! Chcesz zachwycić swoich bliskich? Zapraszamy do nas po chlebek na gulasz!

Skład: Mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny zakwas chlebowy, woda drożdże, sól, kminek

Chleby powszednie Chleb pszenny Chleb pszenny na zakwasie Chleb żytni na zakwasie Chleb domowy

Chleb Tostowy Pszenny

Ears of wheat and grains on dark wooden background
Bag full of wheat and wheat ears

Chleb tostowy pszenny wypiekany jest na bazie naturalnego zakwasu pszennego, co jest zasługą tego, iż chleb pozostaje dłużej świeży i aromatyczny. Nasz chleb pszenny idealnie komponuje się ze słonymi dodatkami typu: wędlina czy ser, jak również słodkimi typu: dżem czy owoce. Chleb ten świetnie smakuje zarówno na ciepło w formie grzanek czy tostów, jak również na zimno. Jest pożywną bazą każdego śniadania, lunchu, kolacji czy przekąski.

Skład: Drożdże piekarnicze, mąka pszenna, sól spożywcza , woda

Chleby powszednie Chleb pszenny Chleb pszenny na zakwasie Chleb żytni na zakwasie Chleb domowy

Weka

Ears of wheat and grains on dark wooden background
Bag full of wheat and wheat ears

Przedstawiamy Ci pyszną, delikatną i pachnącą świeżym pieczywem wekę pszenną. Weka ma lekką konsystencję i delikatny smak, jest wyrośnięta oraz puszysta. Jest to lekkostrawny rodzaj pieczywa, który zawiera mało błonnika, dzięki czemu jest polecany dzieciom, osobom o szczególnych zaleceniach dietetycznych oraz osobom z problemami żołądkowymi. Weka jest idealną bazą do każdego śniadania, kolacji czy innych przekąsek.

Skład: Drożdże piekarnicze, mąka pszenna, sól spożywcza, woda

Chleby powszednie Chleb pszenny Chleb pszenny na zakwasie Chleb żytni na zakwasie Chleb domowy

Chleb Pszenny

Ears of wheat and grains on dark wooden background
Bag full of wheat and wheat ears

Tradycyjny chleb z mąki pszennej tworzony na naturalnym zakwasie. Posiada lekko wypieczoną skórkę i aksamitne, puszyste wnętrze. Pieczywo to jest bardzo dobrze wyrośnięte i ma delikatnie chrupiącą skórkę, dzięki czemu wręcz rozpływa się w ustach. Świetnie komponuje się ze słonymi dodatkami jako klasyczna kanapka, ale również pozostaje pyszny w słodkich połączeniach.

Skład: Drożdże piekarnicze, mąka pszenna, sól spożywcza , woda

Chleby powszednie Chleb pszenny Chleb pszenny na zakwasie Chleb żytni na zakwasie Chleb domowy

Chleb Żytni

Ears of wheat and grains on dark wooden background
Bag full of wheat and wheat ears

Produkowany jest tradycyjną rzemieślniczą metodą z przewagą mąki żytniej na naturalnym zakwasie uzyskanym metodą wielofazowej fermentacji. Wypiekany w piecu z kamiennym trzonem. Jest bogatym źródłem magnezu oraz witamin z grupy B, dzięki czemu na dobry wpływ na układ pokarmowy. Nasz chleb żytni na naturalnym zakwasie ma niski indeks glikemiczny, poprzez co zawarte w nim węglowodany są etapowo uwalniane do krwi. Chleb żytni posiada chrupiącą skórkę i jest miękki oraz puszysty w środku.

Skład: Mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik, słód żytni z kiełkami, słód jęczmienny, woda, drożdże, sól.

Chleby powszednie Chleb pszenny Chleb pszenny na zakwasie Chleb żytni na zakwasie Chleb domowy

Chleb Futbolowy

Ears of wheat and grains on dark wooden background
Bag full of wheat and wheat ears

Zawdzięcza swoja nazwę okrągłemu kształtowi z widoczną na wierzchu strukturą przypominającą piłkę. Produkowany jest tradycyjną metodą na zaczynie piekarskim i na naturalnym zakwasie uzyskanym metodą wielofazowej fermentacji. Wypiekany na łopacie w piecu z kamiennym trzonem. Chleb ten upodobali sobie nie tylko miłośnicy futbolu.

Chleby powszednie Chleb pszenny Chleb pszenny na zakwasie Chleb żytni na zakwasie Chleb domowy

Chleb Wiejski

Ears of wheat and grains on dark wooden background
Bag full of wheat and wheat ears

Wytwarzany tradycyjnie, odrabiany ręcznie z mąki pszennej i żytniej, na naturalnym zakwasie uzyskanym metodą wielofazowej fermentacji. Wypiekany na łopacie w piecu z kamiennym trzonem. Długotrwałość procesu przygotowania ciasta i rozczynu piekarskiego czyni ten chleb wyjątkowym. Chleb produkowany na naturalnym zakwasie żytnim jest nieodzownym składnikiem diety człowieka.

Chleby powszednie Chleb pszenny Chleb pszenny na zakwasie Chleb żytni na zakwasie Chleb domowy

Chleb Domowy

Ears of wheat and grains on dark wooden background
Bag full of wheat and wheat ears

Naturalny lekki chlebek przygotowany z mąki pszennej z dodatkiem płatków ziemniaczanych na bazie drożdży i wody. Charakteryzuje go delikatność miękiszu i przepyszny, domowy smak. Chleb wypiekany jest według tradycyjnej receptury i dla każdego kto go skosztuje będzie swego rodzaju powrotem do dzieciństwa, kiedy to babcia wypiekała pyszne, pachnące w całym domu i gorące pieczywo. Czy można się temu oprzeć?