JANEK PIEKARNIA CUKIERNIA
Z tradycyjnej receptury Janka, dobrej jakości mąki i naturalnych dodatków, otrzymujemy wyśmienitą drożdżówkę. Słodka bułka z nadzieniem to świetny pomysł na drugie śniadanie, lub słodki podwieczorek.
Skład: mleko w proszku, jaja, mąka pszenna T500, tłuszcz roślinny, drożdże, nadzienie: twaróg, marmolada, czekolada, mak.
Tradycyjny pączek uformowany jest z ciasta drożdżowego i smażony we fryturze; następnie szprycowany jest marmoladą lub innym nadzieniem, na koniec oprószony jest cukrem pudrem lub polany lukrem. Charakteryzuje się puszystością i sprężystością. Z okazji Walentynek wypiekamy pączki w kształcie serca, z nadzieniem różanym, marmoladą, kremem o smaku orzecha laskowego i czekoladą.
Skład: mąka pszenna T500, mleko w proszku, drożdże piekarnicze, cukier, jaja, tłuszcz roślinny, sól, nadzienie: marmolada, czekolada
W naszej ofercie posiadamy również pyszne croissant’y różnego rodzaju. To świetna alternatywa na drugie śniadanie lub dodatek do kawy. Wypiekamy codziennie świeże pieczywo i słodkości!
Cynamonki to pyszne i codziennie świeże bułeczki drożdżowe z kruszonką cynamonową na wierzchu. Będą idealnym dopełnieniem śniadania, kolacji czy podwieczorku. Skusisz się na taką świeżutkie i pachnące cztery bułeczki?
Chałka to pyszne, puszyste, drożdżowe pieczywo pszenne w postaci zaplecionego warkocza. Na zewnątrz ma złocistą, dobrze wypieczoną skórkę z kolei w środku zachowuje puszyste i aksamitne wnętrze.
Pyszne i puszyste ciasto drożdżowe z owocami jest świetnym sposobem na osłodę! Świetnie sprawdzi się jako dodatek do kawy lub słodka przekąska w ciągu dnia. Ciasto przygotowywane jest z różnych owoców w zależności od sezonu.
Pyszny drożdżowy kołacz idealnie smakuje z mlekiem lub kakao. Jest to drożdżowy wypiek z dobrze wypieczoną skórką wypełniony w środku białym serem. To wyśmienita słodka przekąska na śniadanie, podwieczorek czy kolację, jak również do pracy czy szkoły.
Jedni nazywają ją struclą z masą kakaową inni zawijańcem drożdżowym z kakao, a jeszcze inni babką drożdżową jednak wszystkim smakuje tak samo czyli WYŚMIENICIE! Ten niezwykle puszysty przysmak z chrupiącą i dobrze wypieczoną, rumianą skórką zawitał na niejednym stole na stałe. Spróbuj i Ty!
Babka to tradycyjny placek drożdżowy z delikatnie posypaną kruszonką. Niejeden z Was pewnie kojarzy to jako smak z dzieciństwa, który wypiekały mamy i babcie. Kubek ciepłego mleka lub kakao i „pajda” babki drożdżowej … Ojj można się rozmarzyć. Jeśli zatem chcesz cofnąć się choć na moment do tych chwil zapraszamy do nas po świeżutką i pachnącą babkę drożdżową.